فضائل حضرت زهرا (س)
فضیلتهای بیشماری برای حضرت فاطمه (س) نقل شده است که برخی از این فضیلتها منشأ قرآنی دارند، مانند آیه تطهیر و آیه مباهله. در این گونه فضائل شأن نزول آیات درباره اهلبیت پیامبر (ص) است و حضرت فاطمه (س) نیز یکی از اهلبیت است. شماری از فضیلتها نیز در روایات نقل شدهاند.
عصمت
بر اساس آیه تطهیر، خداوند اراده کرده است اهل بیت (ع) را از هرگونه زشتی و پلیدی پاک گرداند و بنا بر بسیاری از روایات شیعه و اهل سنت، حضرت فاطمه (س) یکی از مصادیق اهلبیت است. عبادت حضرت فاطمه زهرا (س) همانند پیامبر (ص) علاقه زیادی به عبادت داشتند و بخشی از اوقات خود را به نماز و مناجات میگذراندند.
سرور زنان
در روایات متعددی که شیعیان و اهلسنت نقل کردهاند آمده است حضرت فاطمه (س) برترینِ زنان بهشت، برترینِ زنان دو عالم و برترینِ زنان امت هستند. تنها زن برگزیده در ماجرای مباهله از میان زنان مسلمان تنها حضرت فاطمه (س) برای حضور در مباهله پیامبر (ص) با مسیحیان نجران انتخاب شد. استمرار نسل پیامبر از طریق فاطمه تداوم نسل پیامبر از حضرت فاطمه (س) و تعیین امامان شیعه از فرزندان ایشان به عنوان یکی از فضائلشان ذکر شده است.
سخاوت
سخاوتمندی و بخشندگی از ویژگیهای بارز حضرت زهرا (س) است.
مُحَدَّثه بودن
سخنگفتن فرشتگان با حضرت فاطمه (س) یکی از ویژگیهای ایشان است که موجب شد ایشان را مُحَدَّثه بنامند.
علم و دانش
الگو بودن حضرت فاطمه زهرا (س) در ابعاد مختلف عبادی، تربیتی، اخلاقی، همسر داری و… لازمهاش بهرهمندی از دانش و کمالات علمی ویژه است تا بتواند در پرتو آن پاسخگوی نیازهای علمی مراجعان مختلف باشد.